• Jumplinks
 • Om os
 • Persondatapolitik
 • Ingredienser i hundefoder

  12. januar 2010

  Hunderfoder til alle typer hunde
  Ingredienser i foder til hunde. Hvad er vigtigt når du vælger hundefoder?
  Hundefoder findes i en utal af varianter og med mange forskellige typer ingredienser og der findes sikkert lige så mange meninger om, hvad du bør give din hund af foder. Vi giver her vores bud på, hvad de forskellige kødsorter i hundemaden gør for din hund og hvad du bør overveje når du køber hundfoder og hundmat. Du bør selvfølgelig bemærke, at indholdet i hundens mad bør sammensættes med hundes størrelse, art og aktivitet for øje. Godt hunderfoder er varrieret og smager godt.

  Kylling: Kylling er noget af det bedste du kan få i din dit hundefoder. Kylling smager godt for hunden og er meget ernærigsfyldt. Kylling er godt hundefoder for de fleste hunde.

  Lam: Lammekød er ikke umiddelbart det bedste hundefoder. Primært fordi lam har en meget stærk lugt for hunden og det er derfor ofte nødvendigt at dæmpe den stærke lugt med f.eks. sukker eller andre smagsforstærkere.

  Korn og majs: Indeholder dit hundefoder majs eller korn, bør du returere det. Det er ikke godt for din hund og bør ikke findes i dit hunds hundefoder.

  Ris, jordnødder etc.: Disse ingredienser er stort set kun fyld og bør heller ikke findes i foderet, da de er meget vanskelige for hunden af fordøje.

  Lad os kigge lidt på den vigtigste kilder af kød i hundefoderet.
  Tag for f.eks. frisk kylling, som lyder rigtig sundt og sundere end en færdigret med kylling – men bemærk at indgredienserne er angive med deres vægt på tidspunktet, hvor hundefoderet blev blandet. Frisk kyllingbestår af 70% vand, som fordamper når kyllingen bliver kogt hos producenterne i fremstillingsprocessen af hundefoderet. Da vand tilføjer vægt til blandingen, anses det som dem første ingridient i foderet. Det burde ligge som nummer 4-5 på listen.
  Forarbejdet kylling har fået vandet drænet og når det listes som den første ingredient i foderet, forbliver den forarbejde kylling som nummer et indgredient gennem hele processen. Det er derfor bedre at have forarbejdet kylling i hundefoder. Frisk kylling kan fint anvendes i godbidder af høj kvalitet, men altså ikke i det daglige hundefoder.

  Når du skal vælge hundefoder, skal du være opmærksom på følgende
  – brug hundefoder, som er beregnet på netop din hund og dens type
  – Undgår hundefoder, som indeholder majs – se efter hundefoder med kylling
  – Pas på de ”såkaldte eksperter” og stol kun på dem du ved har erfaring med hundefoder
  – Giv kun hunden foder, som er beregnet til den. Undgå for meget menneskeføde og rester af aftensmaden.
  – Kun kun din hund frisk hundefoder og skift ud, hvis hundefoderet bliver for gammelt.

  Hled og lykke med dit hundefoder – din hund vil elske dig, hvis du giver den det bedste foder!